door bakkers, voor thuisbakkers

B’academie van Robèrt

De B’academie van Robèrt is dé plek om (beter) te leren bakken. Vanuit ons jarenlange vakmanschap en de dagelijkse praktijk van de bakkerij leren we onze cursisten bakken vanuit de basis, altijd met praktische vertaalslag voor thuis.

Onze visie

Iedereen kan bakken, daar zijn wij van overtuigd. Maar het wordt makkelijker en leuker als je echt begrijpt wat je doet en waarom. Vanuit onze achtergrond uit de professionele bakkerij leer je bakken vanuit de basis. Daarbij is veel aandacht voor de kennis en theorie achter het bakken. Pas dan begrijp je immers waarom je brooddeeg altijd goed op spanning moet brengen, of wat er gebeurt als je meer of minder suiker toevoegt aan een koekjesdeeg. Maar uiteindelijk leer je het meest in de praktijk. Handen uit de mouwen en ín het deeg dus!

Na een cursus van de B’academie ben je in staat om de geleerde kennis en technieken ook thuis toe te passen, zonder ingewikkelde professionele apparatuur. En je zult zien: vanuit die basis kun je al snel verder experimenteren en variëren. Dan ben je dus écht aan het bakken.

Een cursus voor iedereen

Of je nu een beginnende of (semi-)professionele bakker bent, iedereen kan deelnemen aan onze cursussen. Je leert bakken vanuit de basis: dat betekent dat voorkennis of bakervaring niet noodzakelijk is, maar óók dat er nog altijd veel te leren valt voor wie al wel de nodige bakuren heeft gemaakt.

Wil je alles leren over brood of patisserie? Dan zijn onze driedaagse brood- en patisseriecursussen de juiste keuze. Deze zijn er in verschillende oplopende niveaus. Wil je je verdiepen in een specifiek onderdeel van het bakkersvak, zoals chocolade, bladerdeeg of meringue? Neem dan een kijkje bij onze eendaagse themacursussen. 



Bij onze seizoenscursussen draait het allemaal om specialiteiten van feestdagen en seizoenen: de perfecte gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende baktechnieken, van brood tot banket. Het perfecte dagje uit!

Van beginnende tot (semi-)professionele bakkers, iedereen kan deelnemen aan onze cursussen

Maak kennis met ons team

Onze docenten hebben jarenlange ervaring in het bakkersvak en onderwijs. Allemaal hebben ze hun eigen specialiteiten, maar één ding is zeker: een les bij Robèrt wordt altijd gegeven door een expert!

Robèrt van Beckhoven

Brood • Patisserie • Chocolade

Robèrt groeide op in de bakkerij van zijn vader en is de enige bakker in Nederland met de titel Meester Patissier én Meester Boulanger. Vooral is Robèrt een gepassioneerde vakfanaat die niets liever doet dan zijn kennis en kunde overbrengen op anderen.

Danny Sutterland

Patisserie • Chocolade

Als bakkerszoon kreeg Danny het bakkersvak met de paplepel ingegoten. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in het bakkersonderwijs, voor zowel consumenten als professionals. Met zijn Haagse tongval en een flinke dosis humor maakt hij van elke les een feestje.

Martin Bom

Brood

Voor iedereen die iets wil leren over brood bakken: Martin is de man. Een klassieke broodbakker die met 50 jaar ervaring een enorme bron van kennis is. Met zijn gestructureerde aanpak en heldere uitleg weet hij die kennis uitstekend over te brengen. 

Henk-Jan Liebrand

Brood

Henk-Jan runde 30 jaar lang een bakkerij in Oirschot en is echt een man van de praktijk. Met zijn allround ervaring en intermenselijke vaardigheden houdt hij iedereen bij de les. Cursisten prijzen zijn betrokkenheid en Brabantse gezelligheid.