
Driedaagse cursus Brood 2
Na de cursus Brood 1 heb je alle basiskennis en -technieken van het broodbakken op zak. In de cursus Brood 2 ga je aan de slag met desem en breid je je vaardigheden als thuisbakker verder uit.
Wat ga je leren?
De wereld van brood is te groot om in één cursus te ontdekken. In deze vervolgcursus leert onze docent je alles over desembrood: brood zoals het bedoeld is, vindt Robèrt!
Je leert onder andere:
- De werking van desem – rijzen, rijpen en verwerking: zo zit het.
- Desem starten – maak je eigen desem voor brood met karakter.
- Desem onderhouden – eindeloos plezier van één desem, met steeds meer smaakontwikkeling.
- Werken met vochtrijke degen – verwerk deze moeilijker te hanteren degen tot prachtige broden met krokante korst.
- Vormen en modelleren – van een Franse baguette tot een Deense royal crown: jij hebt 't straks in de vingers.
Om het maximale uit jouw broodcursus te halen, raden we aan om tussen de cursusdagen thuis te oefenen met wat je hebt geleerd. Bij de volgende cursusdag kun je de docent vragen om extra uitleg en tips, afgestemd op jouw behoefte.
Ontdek de wereld van desembrood, met langere rijptijden en een krachtige smaakontwikkeling
Dit ga je bakken
Tijdens deze cursus ga je op broodreis door verschillende culturen. Onder begeleiding van de docent bak je 12 soorten wereldbrood. Elke cursusdag ga je naar huis met een tas volzelfgebakken brood.
Italiaanse broden
- Ciabatta
- Focaccia
- Dolce pane focaccia
- Italiaanse bollen
Franse broden
- Baguettes
- Brioche(roosjes)
Midden-Oosterse broden
- Turkse pide
- Zeytin ekmek (olijvenbrood)
- Indiase naan
Noord-Europese broden
- Danish pastry (twister, arrow head, Spandauer, royal crown)
- Fries suikerbrood
- Kaasstengels

Alles op een rij
We vinden het belangrijk dat jij je tijdens de cursus kunt focussen op waar je voor komt: het lekkerste brood bakken. Ons team weegt de ingrediënten af, doet de afwas en staat klaar om je te ondersteunen waar nodig.
Boek de cursus Brood 2
Dag 1: woensdag 16 juli
Dag 2: woensdag 23 juli
Dag 3: woensdag 30 juli
Vol
Dag 1: zaterdag 11 oktober
Dag 2: zaterdag 25 oktober
Dag 3: zaterdag 15 november
Vol
Zet mij op de wachtlijst
Is de cursus vol of komt de datum niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst via de knop hieronder. Dan ontvang je automatisch een e-mail zodra er een plek vrij komt of als er een nieuwe cursusdatum wordt gepland.
Dit vinden onze cursisten
Lees de reviews
veelgestelde vragen
Bekijk hier de antwoorden
We starten elke cursusdag met een kop koffie of thee en natuurlijk iets lekkers uit eigen bakkerij. Vervolgens gaan we de bakstudio in, waar je na een korte theoretische inleiding aan de bak gaat. We werken met groepen van maximaal 10 personen, met voor iedereen een eigen, volledig uitgeruste werkbank. Uitzondering is de Familiebakdag, waarbij je één werkbank boekt voor 2 of 3 personen (van wie minimaal één volwassene).
De cursusdocent geeft uitleg en demonstreert de technieken. Vervolgens maak je de recepten zelf of in tweetallen, met hier en daar wat hulp als dat nodig is. Ons team weegt alle ingrediënten af, doet de afwas en staat klaar om te ondersteunen waar nodig, zodat jij je volledig kunt focussen op waar je voor komt: beter leren bakken. Na het cursusprogramma is er een afsluitende borrel om nog even te ontspannen voordat je aan de reis naar huis begint.
Cursusmateriaal met uitleg, recepten en ruimte voor notities is bij de cursus inbegrepen, net als gebaksdozen en broodzakken om je zelfgebakken producten in te verpakken. We raden je natuurlijk van harte aan om het geleerde thuis goed te oefenen, maar er is geen sprake van verplichte studiebelasting.
Alle cursussen worden gegeven in de B’academie van Robèrt, gevestigd op de eerste verdieping van de voormalige leerfabriek van Oisterwijk. Ons adres is Almijstraat 14, 5061 PA Oisterwijk.
Bij het boeken van de cursus kun je dieetwensen doorgeven. Voor zover mogelijk houden we daar rekening mee.
Lunch
Halverwege de cursusdag serveren wij een lunch. Omdat de lunch wordt geserveerd in buffetvorm, heb je met de meeste allergieën en dieetwensen voldoende keuze. Voor mensen met een glutenintolerantie serveren we broodjes die zonder gluten zijn bereid. Omdat er in onze productieruimtes gewerkt wordt met allergenen, kunnen we nooit garanderen dat deze producten 100% allergeenvrij zijn.
Cursusprogramma
Het is helaas niet mogelijk om cursusprogramma’s aan te passen op basis van allergenen of dieetwensen. Uitzondering is de cursus Patisserie 1, die we op aanvraag aanbieden met glutenvrije ingrediënten (maar let op: omdat de B’academie geen glutenvrije omgeving is, zijn er altijd sporen van gluten aanwezig).
Goed om te weten: in de B’academie werken we standaard met halal gelatine. Voor vegetariërs kunnen we deze vervangen door agar-agar. Ook bieden we vegetarische worstjes voor in het worstenbrood. Indien gewenst kunnen we melkproducten vervangen door plantaardige alternatieven, maar een volledig plantaardige cursus is niet mogelijk.
Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via e-mail of bel ons op 06 455 280 35.
- Zorg voor comfortabele, niet al te gladde schoenen.
- Een schort is geen overbodige luxe. Neem je eigen schort mee of koop op de dag van de cursus een exclusief B’academie-schort bij onze collega’s. Je profiteert dan van 25% cursistenkorting en betaalt slechts €14.95 (i.p.v. € 19.95). Bij de cursussen Patisserie 1 en Brood 1 krijg je een B’academie-schort cadeau.
- Neem een boodschappenkrat en koelbox mee om je zelfgebakken producten mee naar huis te nemen. Wij bieden gebaksdozen en broodzakken om de producten in te verpakken, maar raden aan om een aantal (bewaar)bakjes mee te nemen om vullingen of andere receptonderdelen die ‘overblijven’ in mee te nemen.
- Een pen en een notitieboekje zijn handig om extra notities te maken bij de uitleg van de docent. Zo kun je het een en ander teruglezen als je thuis aan de slag gaat.
Ja, als je toestemming hebt van jouw werkgever kun je je opleidingsbudget inzetten voor een cursus bij de B’academie. Vraag bij je werkgever de facturatiegegevens op en stuur ons deze via e-mail toe, inclusief de cursus en datum waarvoor je wilt aanmelden.
- Ga naar ons cursusaanbod of de cursusagenda, kies een cursus en cursusdatum en klik op ‘Aanmelden’. De cursus wordt toegevoegd aan je winkelmandje.
- Ga naar je winkelmandje, klik op ‘Afrekenen’ om verder te gaan en vul je gegevens in.
- Controleer het overzicht van je bestelling en kies je betaalwijze.
- De inschrijving is pas voltooid zodra je hebt betaald via iDEAL of Bancontact. Je ontvangt dan een e-mail met een orderbevestiging en de factuur.
Wordt de cursus vergoed door jouw werkgever en kan de betaling alleen via factuur verlopen? Stuur dan alle factuurgegevens inclusief de datum waarvoor je wilt aanmelden naar les@bijrobert.nl.