Hét dagje uit met kinderen

Familiebakdag

Tijdens onze Familiebakdag beleven kinderen samen met een volwassen bakkermakker een dag lang bakplezier. Dat wordt smullen!

Boek deze cursus
Prijs
€395 voor 2-3 personen (minimaal 1 volwassene)
duur
1 dag (09.00 - 15.30 uur)
niveau
Vanaf 10 jaar
certificaat
CRKBO-geregistreerd
Boek deze cursus

Wat ga je leren?

Duik in de wereld van de bakker! Tijdens de Familiebakdag maak je kennis met brood én banket. Na voorbeelden van de cursusdocent ga je lekker zelf aan de slag. Sommige dingen bereiden we alvast een beetje voor, maar het meeste doe je helemaal zelf.

Je leert onder andere:

  • Broodjes bakken – kneden, vormen, rijzen en bakken.
  • Koekjes bakken – één boterdeeg, twee soorten koekjes en een trommel vol om te trakteren.
  • Slagroomtaart bakken – bouw je eigen taart met laagjes zelfgebakken biscuit, slagroom en confiture.
  • Werken met de spuitzak – versier je zelfgebakken taart met mooie toeven slagroom.
Jong geleerd is oud gedaan!
No items found.

Dit ga je bakken

Tijdens de Familiebakdag ga je gezellig samen aan de bak met een aantal van Robèrts favoriete recepten. Laagdrempelig, leuk om te maken én lekker om te eten! Aan het eind van de dag krijg je alles wat je hebt gemaakt natuurlijk mee naar huis.

  • Broodjes in verschillende vormen (bolletjes, puntjes, vlechtbroodjes).
  • Worstenbroodjes, favoriet van Robèrt!
  • Koekjes: Gooise en Goudse moppen.
  • Slagroomtaart op basis van biscuit, gevuld met slagroom en confiture, afgewerkt met nougatine.

Alles op een rij

Prijs
€395 voor 2-3 personen (minimaal 1 volwassene)
duur
1 dag (09.00 - 15.30 uur)
niveau
Vanaf 10 jaar
certificaat
CRKBO-geregistreerd
inclusief
Studiemateriaal met alle recepten
B’academie-certificaat (CRKBO-geregistreerd)
Koffie, thee en lekkers uit eigen bakkerij
Luxe lunch 
Al je zelfgebakken lekkernijen mee naar huis
100% bakplezier

We vinden het belangrijk dat jullie samen een gezellige en leerzame bakdag kunnen beleven. Ons team weegt de ingrediënten af, doet de afwas en staat klaar om te helpen waar nodig.

Meld je aan voor de Familiebakdag

Tuesday
29
April
laatste plekken
nog 1 plek
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vol
Sunday
11
May
laatste plekken
nog 1 plek
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vol
Sunday
13
July
laatste plekken
nog 1 plek
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vol

Zet mij op de wachtlijst

Is de Familiebakdag vol of komt de datum niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst via de knop hieronder. Dan ontvang je automatisch een e-mail zodra er een plek vrijkomt of als er een nieuwe datum wordt gepland.

Dit vinden onze cursisten

Lees de reviews

Was in één woord geweldig!

Nel

Leuke cursus, zeker om samen met kinderen te doen. Goede uitleg, genoeg zelf te doen en voorbereid door jullie. Lekkere lunch en erg vriendelijke mensen!

Marieke

Erg leuke en leerzame dag voor de kinderen én voor mezelf.

Inge

Fijne leermeester, heel betrokken en duidelijke uitleg. Heerlijke taarten, koekjes en ander lekkers gebakken. Een dag met een gouden randje.

Jose

Goed verzorgd, duidelijke uitleg.

Chloë

Het was een oergezellige dag, veel geleerd van Henk-Jan.

Carla

We hebben er enorm van genoten, de begeleiding en de opzet waren top.

Marijke

veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden

Wat kan ik verwachten van een cursus?

We starten elke cursusdag met een kop koffie of thee en natuurlijk iets lekkers uit eigen bakkerij. Vervolgens gaan we de bakstudio in, waar je na een korte theoretische inleiding aan de bak gaat. We werken met groepen van maximaal 10 personen, met voor iedereen een eigen, volledig uitgeruste werkbank. Uitzondering is de Familiebakdag, waarbij je één werkbank boekt voor 2 of 3 personen (van wie minimaal één volwassene).

De cursusdocent geeft uitleg en demonstreert de technieken. Vervolgens maak je de recepten zelf of in tweetallen, met hier en daar wat hulp als dat nodig is. Ons team weegt alle ingrediënten af, doet de afwas en staat klaar om te ondersteunen waar nodig, zodat jij je volledig kunt focussen op waar je voor komt: beter leren bakken. Na het cursusprogramma is er een afsluitende borrel om nog even te ontspannen voordat je aan de reis naar huis begint.  

Cursusmateriaal met uitleg, recepten en ruimte voor notities is bij de cursus inbegrepen, net als gebaksdozen en broodzakken om je zelfgebakken producten in te verpakken. We raden je natuurlijk van harte aan om het geleerde thuis goed te oefenen, maar er is geen sprake van verplichte studiebelasting.

Waar vinden de cursussen plaats?

Alle cursussen worden gegeven in de B’academie van Robèrt, gevestigd op de eerste verdieping van de voormalige leerfabriek van Oisterwijk. Ons adres is Almijstraat 14, 5061 PA Oisterwijk.

Ik heb allergieën/dieetwensen. Kunnen jullie daar bij de cursus rekening mee houden?

Bij het boeken van de cursus kun je dieetwensen doorgeven. Voor zover mogelijk houden we daar rekening mee.  

Lunch

Halverwege de cursusdag serveren wij een lunch. Omdat de lunch wordt geserveerd in buffetvorm, heb je met de meeste allergieën en dieetwensen voldoende keuze. Voor mensen met een glutenintolerantie serveren we broodjes die zonder gluten zijn bereid. Omdat er in onze productieruimtes gewerkt wordt met allergenen, kunnen we nooit garanderen dat deze producten 100% allergeenvrij zijn.

Cursusprogramma

Het is helaas niet mogelijk om cursusprogramma’s aan te passen op basis van allergenen of dieetwensen. Uitzondering is de cursus Patisserie 1, die we op aanvraag aanbieden met glutenvrije ingrediënten (maar let op: omdat de B’academie geen glutenvrije omgeving is, zijn er altijd sporen van gluten aanwezig).

Goed om te weten: in de B’academie werken we standaard met halal gelatine. Voor vegetariërs kunnen we deze vervangen door agar-agar. Ook bieden we vegetarische worstjes voor in het worstenbrood. Indien gewenst kunnen we melkproducten vervangen door plantaardige alternatieven, maar een volledig plantaardige cursus is niet mogelijk.  

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via e-mail of bel ons op 06 455 280 35.

Wat moet ik meenemen naar een cursus?
  • Zorg voor comfortabele, niet al te gladde schoenen.
  • Een schort is geen overbodige luxe. Neem je eigen schort mee of koop op de dag van de cursus een exclusief B’academie-schort bij onze collega’s. Je profiteert dan van 25% cursistenkorting en betaalt slechts €14.95 (i.p.v. € 19.95). Bij de cursussen Patisserie 1 en Brood 1 krijg je een B’academie-schort cadeau.
  • Neem een boodschappenkrat en koelbox mee om je zelfgebakken producten mee naar huis te nemen. Wij bieden gebaksdozen en broodzakken om de producten in te verpakken, maar raden aan om een aantal (bewaar)bakjes mee te nemen om vullingen of andere receptonderdelen die ‘overblijven’ in mee te nemen.
  • Een pen en een notitieboekje zijn handig om extra notities te maken bij de uitleg van de docent. Zo kun je het een en ander teruglezen als je thuis aan de slag gaat.
Mijn kind is nog geen 10 jaar oud. Kunnen we toch deelnemen aan de Familiebakdag?

Het programma van de Familiebakdag is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 10 tot 16 jaar. Omdat we het jammer zouden vinden als deelnemers niet zo’n leuke dag hebben omdat het niveau en het tempo van de bakdag te hoog liggen, hanteren we een minimumleeftijd van 10 jaar.

Hoe meld ik me aan voor een cursus?
  1. Ga naar ons cursusaanbod of de cursusagenda, kies een cursus en cursusdatum en klik op ‘Aanmelden’. De cursus wordt toegevoegd aan je winkelmandje.
  2. Ga naar je winkelmandje, klik op ‘Afrekenen’ om verder te gaan en vul je gegevens in.
  3. Controleer het overzicht van je bestelling en kies je betaalwijze.
  4. De inschrijving is pas voltooid zodra je hebt betaald via iDEAL of Bancontact. Je ontvangt dan een e-mail met een orderbevestiging en de factuur.

Wordt de cursus vergoed door jouw werkgever en kan de betaling alleen via factuur verlopen? Stuur dan alle factuurgegevens inclusief de datum waarvoor je wilt aanmelden naar les@bijrobert.nl.

Staat jouw vraag er niet tussen? Bekijk dan alle veelgestelde vragen.