Eindejaarsknallers

Seizoenscursus Oud & nieuw

Geen betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan met zelfgebakken appelbeignets, oliebollen, nieuwjaarskoeken en andere feestelijke specialiteiten! Na deze cursus zit je gebakken.

Boek deze cursus
Prijs
€395 per werkbank voor max. 2 volwassenen
duur
1 dag (09.00 - 16.30 uur)
niveau
Vanaf 16 jaar
certificaat
CRKBO-geregistreerd
Boek deze cursus

Wat ga je leren?

Hoe bak je de perfecte oliebol: krokant vanbuiten, luchtig vanbinnen en zeker niet te vet? Waar moet je op letten bij het frituren? En heb je al eens appelbeignets gemaakt met bladerdeeg? Na deze cursus heb je het in de vingers.

Je leert onder andere:

  • Bakken vanuit de basis – het belang van basisrecepten en goede ingrediënten.
  • Diverse degen en beslag maken – oliebollenbeslag, berlinerbollendeeg en gronddeeg voor nieuwjaarskoeken.
  • Werken met bladerdeeg – toeren volgens de Hollandse methode (demo) en tips voor de verwerking.
  • Ragout bereiden – één basisrecept met tal van variatiemogelijkheden voor kroketjes en bitterballen.
  • Bakken – de do’s en don’ts van frituren.
  • Decoreren met glazuur –voor de finishing touch van je zelfgebakken nieuwjaarskoek.
Met de vaardigheden van deze cursus voorzie jij voortaan de hele buurt van ambachtelijke eindejaarsklassiekers. Zet de frituur maar aan!
No items found.

Dit ga je bakken

Onder begeleiding van de cursusdocent bakken jullie samen 5 eindejaarsproducten. Je gaan beiden niet alleen naar huis met een tas vol lekkers, maar ook met de kennis en vaardigheden om thuis net zo'n mooi resultaat te behalen.

  • Oliebollen mét of zonder vulling van rozijnen en appel.
  • Berlinerbollen: luchtig gefrituurd gistdeeg met een vulling van frambozenconfiture.
  • Appelbeignets op basis van Hollands bladerdeeg met een vulling van appelschijven en amandelroom.
  • Nieuwjaarskoeken van anijsdeeg, gedecoreerd met een nieuwjaarswens van icing.
  • Bittergarnituur: kroketjes of bitterballen met een vulling naar keuze.

Alles op een rij

Prijs
€395 per werkbank voor max. 2 volwassenen
duur
1 dag (09.00 - 16.30 uur)
niveau
Vanaf 16 jaar
certificaat
CRKBO-geregistreerd
inclusief
Studiemateriaal met alle recepten
B’academie-certificaat (CRKBO-geregistreerd)
Koffie, thee en lekkers uit eigen bakkerij
Luxe lunch 
Al je zelfgebakken lekkernijen mee naar huis
100% bakplezier

We vinden het belangrijk dat jij je tijdens de cursus kunt focussen op waar je voor komt: de lekkerste eindejaarsspecialiteiten bakken. Ons team weegt de ingrediënten af, doet de afwas en staat klaar om je te ondersteunen waar nodig.

Boek de cursus Oud en nieuw

Saturday
27
December
laatste plekken
nog 1 plek
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vol
Sunday
28
December
laatste plekken
nog 1 plek
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vol
Tuesday
30
December
laatste plekken
nog 1 plek
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vol

Zet mij op de wachtlijst

Is de cursus vol of komt de datum niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst via de knop hieronder. Dan ontvang je automatisch een e-mail zodra er een plek vrij komt of als er een nieuwe cursusdatum wordt gepland.

Dit vinden onze cursisten

Lees de reviews

Goede ontvangst, goede uitleg, goede producten.

Ciska

Veel tips gekregen!

Anja

Veel gedaan en geleerd, leuke docenten en alles mee naar huis.

Carolien

veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden

Boek je een seizoenscursus per persoon of per werkbank?

Per werkbank mag je met twee personen (beiden minimaal 16 jaar oud) deelnemen aan de seizoenscursussen. Je boekt een werkbank en niet per persoon. Dus ongeacht of je alleen of met twee personen wilt deelnemen boek je één werkbank ter waarde van €395. Wil je met meer personen deelnemen? Dan kun je een extra werkbank boeken.

Wat kan ik verwachten van een cursus?

We starten elke cursusdag met een kop koffie of thee en natuurlijk iets lekkers uit eigen bakkerij. Vervolgens gaan we de bakstudio in, waar je na een korte theoretische inleiding aan de bak gaat. Voor driedaagse cursussen en themacursussen werken we met groepen van maximaal 10 personen, met voor iedereen een eigen, volledig uitgeruste werkbank. Uitzondering zijn de Familiebakdag, waarbij je één werkbank boekt voor maximaal 3 personen en seizoenscursussen, waarbij je één werkbank boekt voor maximaal 2 personen.

De cursusdocent geeft uitleg en demonstreert de technieken. Vervolgens maak je de recepten zelf of in tweetallen, met hier en daar wat hulp als dat nodig is. Ons team weegt alle ingrediënten af, doet de afwas en staat klaar om te ondersteunen waar nodig, zodat jij je volledig kunt focussen op waar je voor komt: beter leren bakken. Na het cursusprogramma is er een afsluitende borrel om nog even te ontspannen voordat je aan de reis naar huis begint.  

Cursusmateriaal met uitleg, recepten en ruimte voor notities is bij de cursus inbegrepen, net als gebaksdozen en broodzakken om je zelfgebakken producten in te verpakken. We raden je natuurlijk van harte aan om het geleerde thuis goed te oefenen, maar er is geen sprake van verplichte studiebelasting.

Ik heb allergieën/dieetwensen. Kunnen jullie daar bij de cursus rekening mee houden?

Bij het boeken van de cursus kun je dieetwensen doorgeven. Voor zover mogelijk houden we daar rekening mee.  

Lunch

Halverwege de cursusdag serveren wij een lunch. Omdat de lunch wordt geserveerd in buffetvorm, heb je met de meeste allergieën en dieetwensen voldoende keuze. Voor mensen met een glutenintolerantie serveren we broodjes die zonder gluten zijn bereid. Omdat er in onze productieruimtes gewerkt wordt met allergenen, kunnen we nooit garanderen dat deze producten 100% allergeenvrij zijn.

Cursusprogramma

Het is helaas niet mogelijk om cursusprogramma’s aan te passen op basis van allergenen of dieetwensen. Uitzondering is de cursus Patisserie 1, die we op aanvraag aanbieden met glutenvrije ingrediënten (maar let op: omdat de B’academie geen glutenvrije omgeving is, zijn er altijd sporen van gluten aanwezig).

Goed om te weten: in de B’academie werken we standaard met halal gelatine. Voor vegetariërs kunnen we deze vervangen door agar-agar. Ook bieden we vegetarische worstjes voor in het worstenbrood. Indien gewenst kunnen we melkproducten vervangen door plantaardige alternatieven, maar een volledig plantaardige cursus is niet mogelijk.  

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via e-mail of bel ons op 06 455 280 35.

Wat moet ik meenemen naar een cursus?
  • Zorg voor comfortabele, niet al te gladde schoenen.
  • Een schort is geen overbodige luxe. Neem je eigen schort mee of koop op de dag van de cursus een exclusief B’academie-schort bij onze collega’s. Je profiteert dan van 25% cursistenkorting en betaalt slechts €14.95 (i.p.v. € 19.95). Bij de cursussen Patisserie 1 en Brood 1 krijg je een B’academie-schort cadeau.
  • Neem een boodschappenkrat en koelbox mee om je zelfgebakken producten mee naar huis te nemen. Wij bieden gebaksdozen en broodzakken om de producten in te verpakken, maar raden aan om een aantal (bewaar)bakjes mee te nemen om vullingen of andere receptonderdelen die ‘overblijven’ in mee te nemen.
  • Een pen en een notitieboekje zijn handig om extra notities te maken bij de uitleg van de docent. Zo kun je het een en ander teruglezen als je thuis aan de slag gaat.
Hoe meld ik me aan voor een cursus?
  1. Ga naar ons cursusaanbod of de cursusagenda, kies een cursus en cursusdatum en klik op ‘Aanmelden’. De cursus wordt toegevoegd aan je winkelmandje.
  2. Ga naar je winkelmandje, klik op ‘Afrekenen’ om verder te gaan en vul je gegevens in.
  3. Controleer het overzicht van je bestelling en kies je betaalwijze.
  4. De inschrijving is pas voltooid zodra je hebt betaald via iDEAL of Bancontact. Je ontvangt dan een e-mail met een orderbevestiging en de factuur.

Wordt de cursus vergoed door jouw werkgever en kan de betaling alleen via factuur verlopen? Stuur dan alle factuurgegevens inclusief de datum waarvoor je wilt aanmelden naar les@bijrobert.nl.

Staat jouw vraag er niet tussen? Bekijk dan alle veelgestelde vragen.