Alles voor een heerlijk avondje

Seizoenscursus Sinterklaas

Van amandelletters tot gevulde speculaas en chocoladeletters: tijdens deze cursus ga je aan de slag met de vaardigheden en technieken die je nodig hebt om de echte Sinterklaasklassiekers te bakken. Dat kun je thuis voortaan ook!

Boek deze cursus
Prijs
€325
duur
1 dag (09.00 - 16.00 uur)
niveau
Geen voorkennis nodig
certificaat
CRKBO-geregistreerd
Boek deze cursus

Wat ga je leren?

Hoe bak je de perfecte amandelletter? Wat is het verschil tussen banket- en amandelspijs? En wat is toch het geheim van die prachtige roomchocoladeletters van de banketbakker? Na deze cursus is het voor jou gesneden koek.

Je leert onder andere:

  • Bakken vanuit de basis – het belang van basisrecepten en goede ingrediënten.
  • Werken met chocolade – smelten, tempereren en verwerken tot roomchocolade.
  • Opspuittechniek – oefening baart kunst voor de mooiste letters en figuren.
  • Suikerwerk – suiker koken en ‘tableren’ voor ouderwets lekkere roomborstplaat.
  • Diverse basistechnieken van banket – speculaas- en taaitaaideeg, amandelspijs, werken met bladerdeeg.
  • Bakken – alles over de juiste ovenstand, temperatuur en baktijd.
Aan de bak voor de lekkerste tijd van het jaar!
No items found.

Dit ga je bakken

Onder begeleiding van de cursusdocent maak je 5 sinterklaasproducten. Je gaat naar huis met een tas vol lekkers en alle kennis en technieken die je nodig hebt om deze producten voortaan thuis te maken.

  • Amandelletter van Hollands bladerdeeg, gevuld met echte amandelspijs.
  • Roomchocoladeletter: luxe opgespoten en gedecoreerde letter, zoals van de banketbakker.
  • Roomborstplaat: klassiek suikergoed in drie smaakvariaties.
  • Taaitaai (ook de basis voor bakkerspepernoten!).
  • Gevulde speculaas met echte amandelspijs.

Alles op een rij

Prijs
€325
duur
1 dag (09.00 - 16.00 uur)
niveau
Geen voorkennis nodig
certificaat
CRKBO-geregistreerd
inclusief
Studiemateriaal met alle recepten
B’academie-certificaat (CRKBO-geregistreerd)
Koffie, thee en lekkers uit eigen bakkerij
Luxe lunch 
Al je zelfgebakken lekkernijen mee naar huis
100% bakplezier

We vinden het belangrijk dat jij je tijdens de cursus kunt focussen op waar je voor komt: de lekkerste sinterklaasproducten bakken. Ons team weegt de ingrediënten af, doet de afwas en staat klaar om je te ondersteunen waar nodig.

Boek de cursus Sinterklaas

Op dit moment is er geen cursus beschikbaar. Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst en je ontvangt een mail zodra er een nieuwe cursusdatum gepland wordt.

Zet mij op de wachtlijst

Is de cursus vol of komt de datum niet goed uit? Schrijf je vrijblijvend in voor onze wachtlijst via de knop hieronder. Dan ontvang je automatisch een e-mail zodra er een plek vrij komt of als er een nieuwe cursusdatum wordt gepland.

Dit vinden onze cursisten

Lees de reviews

Leuke cursusleider en leuke producten die je maakt.

Gerben

veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden

Wat kan ik verwachten van een cursus?

We starten elke cursusdag met een kop koffie of thee en natuurlijk iets lekkers uit eigen bakkerij. Vervolgens gaan we de bakstudio in, waar je na een korte theoretische inleiding aan de bak gaat. We werken met groepen van maximaal 10 personen, met voor iedereen een eigen, volledig uitgeruste werkbank. Uitzondering is de Familiebakdag, waarbij je één werkbank boekt voor 2 of 3 personen (van wie minimaal één volwassene).

De cursusdocent geeft uitleg en demonstreert de technieken. Vervolgens maak je de recepten zelf of in tweetallen, met hier en daar wat hulp als dat nodig is. Ons team weegt alle ingrediënten af, doet de afwas en staat klaar om te ondersteunen waar nodig, zodat jij je volledig kunt focussen op waar je voor komt: beter leren bakken. Na het cursusprogramma is er een afsluitende borrel om nog even te ontspannen voordat je aan de reis naar huis begint.  

Cursusmateriaal met uitleg, recepten en ruimte voor notities is bij de cursus inbegrepen, net als gebaksdozen en broodzakken om je zelfgebakken producten in te verpakken. We raden je natuurlijk van harte aan om het geleerde thuis goed te oefenen, maar er is geen sprake van verplichte studiebelasting.

Waar vinden de cursussen plaats?

Alle cursussen worden gegeven in de B’academie van Robèrt, gevestigd op de eerste verdieping van de voormalige leerfabriek van Oisterwijk. Ons adres is Almijstraat 14, 5061 PA Oisterwijk.

Ik heb allergieën/dieetwensen. Kunnen jullie daar bij de cursus rekening mee houden?

Bij het boeken van de cursus kun je dieetwensen doorgeven. Voor zover mogelijk houden we daar rekening mee.  

Lunch

Halverwege de cursusdag serveren wij een lunch. Omdat de lunch wordt geserveerd in buffetvorm, heb je met de meeste allergieën en dieetwensen voldoende keuze. Voor mensen met een glutenintolerantie serveren we broodjes die zonder gluten zijn bereid. Omdat er in onze productieruimtes gewerkt wordt met allergenen, kunnen we nooit garanderen dat deze producten 100% allergeenvrij zijn.

Cursusprogramma

Het is helaas niet mogelijk om cursusprogramma’s aan te passen op basis van allergenen of dieetwensen. Uitzondering is de cursus Patisserie 1, die we op aanvraag aanbieden met glutenvrije ingrediënten (maar let op: omdat de B’academie geen glutenvrije omgeving is, zijn er altijd sporen van gluten aanwezig).

Goed om te weten: in de B’academie werken we standaard met halal gelatine. Voor vegetariërs kunnen we deze vervangen door agar-agar. Ook bieden we vegetarische worstjes voor in het worstenbrood. Indien gewenst kunnen we melkproducten vervangen door plantaardige alternatieven, maar een volledig plantaardige cursus is niet mogelijk.  

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via e-mail of bel ons op 06 455 280 35.

Wat moet ik meenemen naar een cursus?
  • Zorg voor comfortabele, niet al te gladde schoenen.
  • Een schort is geen overbodige luxe. Neem je eigen schort mee of koop op de dag van de cursus een exclusief B’academie-schort bij onze collega’s. Je profiteert dan van 25% cursistenkorting en betaalt slechts €14.95 (i.p.v. € 19.95). Bij de cursussen Patisserie 1 en Brood 1 krijg je een B’academie-schort cadeau.
  • Neem een boodschappenkrat en koelbox mee om je zelfgebakken producten mee naar huis te nemen. Wij bieden gebaksdozen en broodzakken om de producten in te verpakken, maar raden aan om een aantal (bewaar)bakjes mee te nemen om vullingen of andere receptonderdelen die ‘overblijven’ in mee te nemen.
  • Een pen en een notitieboekje zijn handig om extra notities te maken bij de uitleg van de docent. Zo kun je het een en ander teruglezen als je thuis aan de slag gaat.
Ik heb vanuit mijn werkgever opleidingsbudget. Kan ik dit inzetten voor een cursus?

Ja, als je toestemming hebt van jouw werkgever kun je je opleidingsbudget inzetten voor een cursus bij de B’academie. Vraag bij je werkgever de facturatiegegevens op en stuur ons deze via e-mail toe, inclusief de cursus en datum waarvoor je wilt aanmelden.

Hoe meld ik me aan voor een cursus?
  1. Ga naar ons cursusaanbod of de cursusagenda, kies een cursus en cursusdatum en klik op ‘Aanmelden’. De cursus wordt toegevoegd aan je winkelmandje.
  2. Ga naar je winkelmandje, klik op ‘Afrekenen’ om verder te gaan en vul je gegevens in.
  3. Controleer het overzicht van je bestelling en kies je betaalwijze.
  4. De inschrijving is pas voltooid zodra je hebt betaald via iDEAL of Bancontact. Je ontvangt dan een e-mail met een orderbevestiging en de factuur.

Wordt de cursus vergoed door jouw werkgever en kan de betaling alleen via factuur verlopen? Stuur dan alle factuurgegevens inclusief de datum waarvoor je wilt aanmelden naar les@bijrobert.nl.

Staat jouw vraag er niet tussen? Bekijk dan alle veelgestelde vragen.